2015 m. lapkričio 20 d. kolegijos darbuotojų grupė su Maisto produktų technologijos nuolatinių studijų I kurso studentais lankėsi ir išklausė maisto gaminių juslinių vertintojų atrinkimo ir mokymo kursą. Maisto mokslo ir technologijos katedros vedėja, docentė dr. Loreta Bašinskienė pristatė gaminio išvaizdą apibūdinančius rodiklius, veiksnius, darančius įtaką kvapų ir skonio pajutimui, reikalavimus juslinės analizės pravedimui. Išklausius teorijos kursą mokymų dalyviams teko praktiškai atlikti vertintojų atrankos testus „Jautrumo skonio dirgikliams nustatymas“, „Jautrumo kvapo dirgikliams nustatymas“ ir Skonio dirgiklių intensyvumo atskyrimas“. Docentas dr. Aloyzas Gudonis jusliniam vertinimui pateikė šviežio pieno, kefyro, jogurto, grietinės, varškės, sviesto, fermentinio sūrio pavyzdžius. Apdorojus testavimo rezultatus, paaiškėjo, kad Alytaus kolegijos darbuotojų ir studentų grupė įvykdė jusliniam gaminių vertintojui keliamus reikalavimus. Mokymo dalyviai gavo pažymėjimus, suteikiančius teisę vertinti maisto pramonės įmonėse gaminamus gaminius, teikiant juos parodų, konkursų, mugių apdovanojimams. Tuo pačiu kolegijos atstovai lankėsi Kauno pramonės ir prekybos mokymo centre, kuris šiuo metu turi moderniausią maisto gaminimo įrangą šalyje.
Komentarai