Naujienos

Atsinaujinusi Alytaus kolegija pritraukė rekordinį studentų skaičių

2022-07-28

Alytaus kolegija tenkindama regiono darbo rinkos poreikius bei atsižvelgdama į darbdavių siūlymus, gerokai atnaujino studijų programų turinį. Šių metų priėmimui LAMA BPO sistemoje kolegija teikė visas turimas studijų programas ir sėkmingai į visas surinko rentabilumo rodiklius atitinkantį studentų skaičių. Didelę įtaką kolegijos ir studijų programų pasirinkimui turėjo Informacijos ir ryšių technologijų fakulteto (dabar – Informacinių technologijų ir vadybos fakultetas)  modernizavimo projekto įgyvendinimas. Naujų IT technologijų ir priemonių įdiegimas leis jas panaudoti visose vykdomose studijų programose. Džiugu tai, kad pirmojo priėmimo etapo pakviestųjų studijuoti skaičius 35% viršija pernykštį, o valstybės finansuojamų  vietų skaičius sudaro daugiau kaip pusę visų studijų vietų pirmajame kurse. Šiemet per pirmąjį priėmimo etapą daugiausiai studentai rinkosi Bendrosios praktikos slaugos, Įmonių administravimo, Informacinių sistemų technologijos, Buhalterinės apskaitos bei Transporto ir logistikos  verslo studijų programas.

Alytaus kolegija primena, kad nuo liepos 29 d. 15 val. iki rugpjūčio 2 d. 17 val. vyks studijų sutarčių pasirašymas su pakviestaisiais studijuoti, o nuo rugpjūčio 3 d. iki 5 d. bus vykdomas papildomas priėmimo etapas, kuriame tvyros galimybės išlošti „Aukso puodą“ – įstojus gauti valstybės finansuojamą studijų vietą bei skatinamąją 200 eurų dydžio stipendiją.

Aktualu tai, kad stojantiems į aukštąsias mokyklas nuo 2024 m. bus nustatytas suvienodintas konkursinis balas tiek į valstybės finansuojamas, tiek į nefinansuojamas studijų vietas ir sudarys 4,3, o valstybinio matematikos brandos egzamino rezultatas bus privalomas.

Kviečiame dar šiemet paskubėti rinktis studijų programas Alytaus kolegijoje https://alytauskolegija.lt/stojantiesiems/studijos/studiju-programos/

Komentarai

Įveskite vardą
Įveskite el. pašto adresą

14 − 2 =

Kitos naujienos

Į viršų