Studijų programos
Dokumentai
- Nuolatinės (įstojusiems nuo 2023, 2024 m.)
- Ištęstinės (įstojusiems nuo 2023, 2024 m.)
- Nuolatinės (įstojusiems nuo 2016 m.)
- Ištęstinės (įstojusiems nuo 2016 m.)
MAISTO PRODUKTŲ TECHNOLOGIJOS STUDIJŲ PROGRAMOS APRAŠAS
Valstybinis kodas:6531FX001
Studijų sritis: Technologijos mokslai
Studijų kryptis ir šaka: E400 Maisto technologijos
Studijų programos rūšis ir pakopa: Aukštojo mokslo koleginės pirmosios pakopos studijos
Studijų forma ir trukmė metais: Nuolatinė – 3 metai, ištęstinė – 4 metai
Studijų programos apimtis kreditais:180 ECTS kreditų
Suteikiamas kvalifikacinis laipsnis: Maisto technologijų profesinis bakalauras
Akredituota: iki SKVC patvirtinto studijų krypčių vertinimo termino
Studijų programos tikslai
Parengti specialistą, gebantį projektuoti ir organizuoti maisto tvarkymo įmonių technologinę veiklą, valdyti technologinius procesus užtikrinant kokybę ir maisto saugą, įmonės gamybinius išteklius, vadovaujantis sveikatai palankios technologijos, mitybos, tvarios plėtros principais bei rinkos poreikiais.
Numatomi studijų programos rezultatai
Studentas baigęs studijų programą turi gebėti:
- Žino ir suprasta gamtos, inžinerijos bei maisto technologijų mokslų pagrindus bei žaliavų ir medžiagų savybes, esminius teorinius ir taikomuosius pagrindus, taip pat esmines sąvokas sprendžiant praktinius maisto technologijų uždavinius visoje maisto grandinėje.
- Išanalizavus reikiamą profesinę informaciją duomenų bazėse ir kituose informacijos šaltiniuose, naudojantis bazine programine įranga technologijoms geba modeliuoti ir imituoti, parinkti žaliavas, technologinę įrangą ir maisto technologijų fizikinių, cheminių ir biocheminių procesų ir metodų pagrindu atlikti reikiamus eksperimentus, apdorojant jų duomenis ir pateikiant išvadas apie produktų maistinę vertę, kokybinius ir saugos rodiklius.
- Geba projektuoti maisto technologinį procesą taikant priešakinius mokslo pasiekimus, naujausius maisto technologijų analitinius ir modeliavimo metodus bei pažangiausias technologijų projektavimo, procesų skaitmeninimo ir duomenų valdymo metodikas.
- Išmanant žaliavų ir medžiagų savybes, panaudojant teorines ir taikomąsias žinias technologinėms problemoms spręsti, geba organizuoti maisto tvarkymo įmonės (padalinio) veiklą, vykdyti ir vertinti maisto technologinį procesą vadovaujantis etiniais, teisiniais, aplinkos ir darbo saugos, komerciniais bei technologinio darbo organizavimo principais.
Karjeros galimybės
Absolventai galės dirbti įvairiose maisto gamybos ir prekybos su gamybiniais padaliniais įmonėse, vadovauti maisto pramonės produkcijos gamybos technologiniam procesui, organizuoti verslo įmonės ar jos padalinio veiklą.
Tolesnių studijų galimybės
Absolventai gali siekti studijų rezultatų įskaitymo, jei nori studijuoti pagal universitetines pirmosios pakopos studijų programas. Baigę papildomąsias studijas arba įvykdę kitus aukštosios mokyklos nustatytus reikalavimus, turi teisę stoti į antrosios pakopos magistrantūros studijas.