Naujienos

Alytaus kolegija dalyvauja įgyvendinant ERASMUS+ programos KA2 projektą

2023-04-25

      

2023 m. balandžio 21–22 d. Alytaus kolegija dalyvavo ERASMUS+ programos KA2 projekto „Skaitmeninė švietimo platforma minkštiesiems įgūdžiams ir darbo rinkos kultūrai (DEPS – Skills)“ pirmajame tarptautiniame partnerių susitikime kartu su partneriais iš Norvegijos (Lietuvių Rogalando bendruomenė), Airijos (lietuvių bendruomenė „LABAS“) ir Lenkijos (Euro regiono Nemunas asociacija). Projekto koordinatorius – Alytaus konsultacinis verslo centras.

Projekte dalyvaujantys 5 partneriai sieks sukurti skaitmeninių bei praktinių priemonių platformą, paremtą tarptautine praktine patirtimi, tyrimais bei profesionalia ekspertize bei pateikti visuomenei prieinamus kursus ir rekomendacijas, kuriomis re-emigrantai tobulins savo minkštuosius įgūdžius kokybiškai, moderniai bei pasiekiamai.

Alytaus kolegija subūrė patyrusių specialistų grupę ir sieks sukurti didžiausią dalį projekte rengiamų visuomenei prieinamų skaitmeninių edukacinių dėžučių, skirtų bendravimo, kritinio mąstymo, kompiuterinio raštingumo ir kitų minkštųjų įgūdžių lavinimui.

Pirmojo susitikimo metu partneriai pasidalijo savo gyveniškomis patirtimis ir pateikė pirmuosius galimų modulių sukūrimo ir pateikimo variantus, aptarė technines įgyvendimo gaires bei išklausė vienas kito rekomendacijas galimų įrankių sąrašui, kurie labiausiai atitiktų tikslinės auditorijos interesus.

Tikimasi, kad 28 mėnesių projektas, kurio tikslas paskatinti išvykusiųjų sugrįžimą bei lengvesnę adaptaciją ir reintegraciją į darbo rinką, vyks sklandžiai ir padės motyvuoti norinčius sugrįžti bei jau grįžusius migrantus.

Komentarai

Įveskite vardą
Įveskite el. pašto adresą

three × 5 =

Kitos naujienos

Į viršų